Volver

Cooperació internacional. Llibre, Lectura i Lletres

La projecció internacional de la Sotsdirecció General constituïx un dels aspectes més destacats de les seues actuacions, tant en el marc de la promoció del llibre (fires internacionals), com de la lectura (cooperació amb Europa i amb Iberoamèrica); però sobretot en l'àmbit de la Promoció de les Lletres Espanyoles (activitats en l'exterior d'autors i subvencions a la traducció).

En l'àmbit internacional, la Sotsdirecció General de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles:

  • Dóna suport a la presència d'autors espanyols en fires internacionals, universitats estrangeres, associacions d'hispanistes, i en centres de l'Institut Cervantes.
  • Concedix subvencions per a la traducció i edició d'obres d'autors espanyols, ja siguen científiques o literàries, a qualsevol llengua estrangera.
  • Manté el Portal de l'Hispanisme (en col·laboració amb l'Institut Cervantes), que permet accedir a informació d'actualitat sobre els estudis hispànics al món, amb tres grans bases de dades de l'hispanisme: hispanistes, departaments d'espanyol i associacions.
  • Dóna suport a la promoció exterior del sector del llibre espanyol a través de subvencions i de la presència (directa o indirecta) a fires internacionals del llibre.
  • Col·labora amb el Centre Regional per al Foment del Llibre a Amèrica Llatina i al Carib (CERLALC).
  • Manté la titularitat de l'Agència Espanyola de l'ISBN, que des del 23 de desembre del 2010 és gestionada, desenrotllant les directrius de l'Agència Internacional de l'ISBN, per la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya.
Subir