Formació professional cultural

En la societat del coneixement, la formació de joves professionals del sector cultural constituïx un factor essencial per a la seua competitivitat, creixement, ocupació i internacionalització. Alhora, la difusió de la llengua i la cultura espanyoles en les institucions educatives, especialment les universitàries de països tercers, n'és un instrument essencial per a la promoció exterior.

Per a facilitar esta formació, la Sotsdirecció General de Promoció Exterior de la Cultura gestiona programes d'ajudes i beques que s'atorguen per a la formació d'especialistes en diferents àmbits culturals dirigides a ciutadans espanyols i d'altres països de l'àmbit iberoamericà. També desenrotlla activitats d'assistència a artistes i creadors espanyols perquè puguen adquirir uns majors graus d'especialització a l'estranger en institucions d'excel·lència als Estats Units d'Amèrica i a la Rijksakademie d'Amsterdam, que concedix beques per a artistes plàstics espanyols.

Programes per a professionals de la cultura d'Iberoamèrica. Dins d'este programa es poden distingir dos tipus d'ajudes:

Beques Fulbright i estades per a artistes.Beques d'excel·lència d'un curs de durada per a ampliació d'estudis artístics i gestió cultural als Estats Units dins del programa de la Comissió Hispana i Nord-Americana Fulbright. Les beques per a la Rijksakademie d'Amsterdam faciliten que artistes espanyols desenrotllen la seua carrera professional en este centre internacional.

Continguts relacionats


Subir