Ud está aquí:
  1. Inici
  2. Visita al museu
  3. Biblioteca

Biblioteca

La biblioteca del Museu Nacional de Ceràmica està especialitzada en ceràmica i arts decoratives. A més, disposa de fons heterogenis en el camp de la història de l'art, literatura, història i museologia, entre d’altres.

La missió de la biblioteca és proporcionar informació i documentació tant al personal del centre com a persones investigadores, estudiantat universitari i públic en general.

Té més de 30 000 volums de monografies i 1400 títols de publicacions periòdiques. Inclou un fons antic entre els segles XVI al XIX.

La biblioteca ha ampliat el seu fons bibliogràfic amb l’objectiu de mantenir-lo actualitzat i que qualsevol persona usuària interessada puga consultar-lo a les seues instal·lacions. Consulteu ací Nueva ventana el catàleg de les darreres adquisicions.

Per a públic infantil i juvenil, la biblioteca recomana alguns dels seus exemplars per tal d’ampliar la bibliografia sobre art i museus. Consulteu ací Nueva ventana.

Per a conèixer els orígens de la Biblioteca entra aquí.Nueva ventanaSalto de línea

Serveis

INFORMACIÓ GENERAL

Adreça

Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González i Martí

C/ Poeta Querol, núm. 2

3a planta. Biblioteca

Horari

De dilluns a divendres en horari de demà, amb cita prèvia per correu: biblioteca.mceramica@cultura.gob.es e-mail

ACCÉS AL CATÀLEG

La biblioteca forma part de la Xarxa de Biblioteques de Museus (BIMUS). Es pot accedir al catàleg col·lectiu en línia de les biblioteques que pertanyen als museus estatals.

Accedeix al catàleg de la biblioteca del Museu Nacional de Ceràmica Nueva ventana

Accedeix al catàleg col·lectiu de Biblioteques de Museus Nueva ventana

Accedeix a la col·lecció digital de la biblioteca del Museu Nueva ventana

LECTURA EN LA SALA

En la sala de lectura hi ha 12 llocs de lectura i les persones usuàries tenen lliure accés als fons de ceràmica.

Disposa d'un terminal per a accedir al catàleg automatitzat de la biblioteca o al de totes les biblioteques de la xarxa BIMUS.

Normes bàsiques de consulta de fons PDF

INFORMACIÓ BIBLIOGRÀFICA

La biblioteca oferix atenció al públic tant presencial com per correu electrònic, correu postal o per telèfon. Facilita informació sobre l'organització de la biblioteca, sobre recursos propis i sobre els recursos d’altres biblioteques i de centres de documentació.

Consulta a: biblioteca.mceramica@cultura.gob.es e-mail

PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI

A través del préstec interbibliotecari, la biblioteca pot facilitar a qui estigui interessat l'accés a publicacions d’altres centres. Al mateix temps, la biblioteca pot prestar els seus fons a altres biblioteques.

S'exclouen del préstec les obres de referència, publicacions periòdiques, llibres antics, rars o aquells la manipulació dels quals puga afectar-ne la conservació.

REPRODUCCIÓ DE DOCUMENTS

Es poden obtindre reproduccions de llibres, fullets, i publicacions periòdiques. La còpia està subjecta a la legislació vigent en matèria de propietat intel·lectual.

Per a sol·licitar reproduccions, cal emplenar l'imprés corresponent per a l'obtenció de fotocòpies, arxius PDF o bé per mitjà de fotografies pel públic usuari, prèvia petició al personal de la biblioteca.

La biblioteca es reserva el dret de decidir el mitjà més adequat de reproducció segons l'estat de conservació del document i no es responsabilitza de l'ús de les còpies.

FONTS D'INFORMACIÓ CERÀMICA

En aquest apartat, trobarà diverses publicacions en format digital que poden ser descarregades de forma gratuïta. + info Nueva ventana

Bibliografia relacionada amb el museu. + info Nueva ventana

Altres enllaços d'interès. + info Nueva ventana

Subir