Ud está aquí:
  1. Inici
  2. Institució
  3. Història

Història

Aquest apartat oferix un recorregut per la història del museu, per a entendre els orígens de la seua creació i les ampliacions i modificacions successives fins als nostres dies.

S’hi troba així informació sobre la història de la seu del museu, el palau del marqués de Dosaigües, des dels seus orígens d'època gòtica, en el segle XV, fins a l'actualitat, i s’hi explica com ha arribat fins a nosaltres l'edifici en la forma en què hui el coneixem.

D'altra banda, també s'oferix informació sobre la formació de les col·leccions, a partir de la col·lecció personal de González i Martí, germen del museu, i s’evoquen les compres i donacions més significatives en les diferents seccions que componen els seus fons.

Finalment, s'evoca la figura dels fundadors del Museu, Manuel González i Martí i Amelia Cuñat i Monleón, peces clau de la seua història.

Historia del museo y Manuel González Martí (1877-2017)

Descarga la línea del tiempo publicada con el motivo del 140 aniversario del nacimiento del fundador del museo, Manuel González Martí (1877-1972), y del 70 aniversario de la creación del museo en 1947.

Línea del tiempo 1877-2017. Castellano PDF

Línea del tiempo 1877-2017. Valenciano PDF

Subir