Ud está aquí:
  1. Inici
  2. Institució
  3. Àrees
  4. Biblioteca

Biblioteca

La biblioteca del museu està especialitzada en publicacions científiques sobre ceràmica i arts decoratives, i també disposa de fons importants sobre art en general, ex-libris, història i arqueologia.

Té més de 25.000 volums i 1.100 títols de publicacions periòdiques. Inclou fons antic entre els segles XVI i XIX.

La missió de la biblioteca del museu és proporcionar informació i documentació tant al personal del centre com al públic extern.

Disposa d'un catàleg automatitzat que es pot consultar en sala i per Internet.

Accés als servicis i el catàleg de la biblioteca.

Història i col·leccions

La Biblioteca del Museu Nacional de Ceràmica té el seu origen en la biblioteca personal de Manuel González i Martí, col·leccionista i fundador del museu. El 1947, amb la donació a l'Estat de les seues col·leccions, es van integrar en el museu tant la seua biblioteca de consulta com el seu arxiu. Predominen les monografies d'art i arts decoratives i d'història de València.

Els fons bibliogràfics es van anar incrementant amb donacions successives, com la de la biblioteca de Mario Blasco, l’any 1963. Composta per 3.000 volums i 41 títols de publicacions periòdiques, amb una bona representació de la historiografia valenciana a través de l'obra dels seus cronistes i amb un nombre important d'obres literàries. Destaca la presència de l'obra del pare de Mario, Vicente Blasco Ibáñez, així com la tasca d'aquest autor en l'editorial Prometeo.

Des del 1967, el col·leccionista Agustín Arrojo dóna al museu no només les seues col·leccions de gravats i ex-libris, sinó la biblioteca que havia reunit, especialitzada en ex-libris, art i bibliofília.

La biblioteca manté un intercanvi de les publicacions del museu amb més de 300 institucions especialitzades que editen publicacions en el camp de la ceràmica i de les arts decoratives.

Subir