Volver

Ventall commemoratiu

Abanico conmemorativo

N.º inv.: CE2/00534

Aquest ventall de baralla presenta unes varetes de fusta de forma trapezoïdal, amb l'extrem superior lleugerament ondat. Les guardes (primera i última vareta) són llises i similars a la resta. Les varetes estan unides per una cinta de passamaneria decorada amb floretes en tons blau i rosa. La roseta i l'anella són metàl·liques.

En l'anvers, el ventall està decorat en el centre amb estampa impresa, commemorativa de l'Exposició Regional Valenciana de 1909. Representa un grup de dones joves a l'esquerra, una de les quals du una cistella de fruites, productes de la terra valenciana. A la dreta, un home de cap alat, representació de Mercuri, déu del comerç, oferix una corona de llorer a la dona, símbol del triomf. Darrere d'ell s'ha representat una figura femenina alada i abillada amb túnica clàssica que recorda l'al·legoria de la victòria. L'escena es desenvolupa en una platja amb la mar i l’alba de fons. En la part inferior, es pot observar una bandera de la regió valenciana i la inscripció referent a l'esdeveniment per al qual es va fer el ventall. Les altres varetes estan decorades amb motius florals pintats al guaix en rosa i blau. El ventall va ser fabricat per Vicent Climent.

El museu conserva un objecte decoratiu de ceràmica amb el mateix motiu, que es degué utilitzar sobre diferents objectes commemoratius de l'esdeveniment.

Peça no exposada.

Subir