Columna derecha

Recursos tècnics del Consell Xacobeo

Boceto para la creación del símbolo de la concha Pulse para ampliar

En aquesta pàgina es recullen diferents iniciatives impulsades pel Consell Xacobeo o per les administracions que el formen en relació amb programes de promoció, protecció i conservació del Camí de Sant Jaume.

Es facilita l'enllaç a la pàgina web de l'Institut Geogràfic Nacional en què s'ofereixen productes cartogràfics interessants del Camí de Sant Jaume compatibles amb dispositius GPS i amb informació temàtica d'utilitat per als pelegrins.

Així mateix, es pot consultar el Manual del sistema de senyalització turística homologada en les carreteres estatals (SISTHO), fruit del treball del Ministeri de Foment i del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Símbolo de la concha y símbolo de la flecha amarilla Pulse para ampliar

Directrius per a la senyalització del Camí de Sant Jaume

El Consell Xacobeo va acordar, en la reunió del ple de 9 d’abril del 2018, noves directrius sobre senyalització en el Camí de Sant Jaume PDF que actualitzen el document de recomanacions aprovat pel Consell Xacobeo el 2010.

La senyalització del Camí de Sant Jaume és una de les preocupacions principals del Consell Xacobeo, com demostren les nombroses reunions que s’han celebrat des que es va crear per tractar aquest assumpte. L’aprovació de les noves directrius neix amb la voluntat d’aclarir i ajudar les administracions responsables de la senyalització del Camí de Sant Jaume.

A més, el Consell Xacobeo ha elaborat, en col·laboració amb la Federació d’Associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume, un cartell que, d’una manera molt visual, recull allò essencial de les noves directrius per tal d’ajudar els pelegrins a reconèixer la senyalització oficial.

El cartell, elaborat per la il·lustradora Cinta Arribas, està disponible de manera gratuïta en castellà, anglès i francès en els formats següents:

Subir