Ud está aquí:
  1. Presentació
  2. Patrimoni Mundial

Camí de Sant Jaume Patrimoni Mundial

En juliol del 2015 es va completar el bé declarat Patrimoni Mundial «Camí de Santiago de Compostel·la», que fins llavors només incloïa el Camí Francès (ja declarat el 1993), amb les quatre rutes dels Camins del Nord (Camí de la Costa, Camí Primitiu, Camí de Liébana i Camí Interior del País Basc i La Rioja). Aquesta extensió responia a la necessitat d’explicar l’origen del fenomen jacobeu, ja que aquestes quatre rutes constitueixen les arrels del pelegrinatge jacobeu i estan directament lligades a la troballa de la tomba de l’apòstol i a la promoció d’aquesta per part del regne d’Astúries en el segle IX i només les substituirà el Camí Francès com a principal via de comunicació a partir del segle XI.

Fruit de la col·laboració entre el Consell Xacobeo, l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) i el Centre Nacional d’Informació Geogràfica (CNIG) és la presència en el visualitzador Natura, Cultura i Oci de l’IGN-CNIG d’aquestes rutes declarades Patrimoni Mundial. Aquesta aplicació ofereix a l'usuari informació específica sobre el patrimoni natural i cultural d’Espanya i l’oci que s’hi associa i, en aquest cas, es destaquen les rutes jacobees declarades Patrimoni Mundial.

El traçat que aquí es recull té caràcter divulgador i no és reproducció exacta d'allò que hi ha a l’expedient de la candidatura que es va presentar al Centre de Patrimoni Mundial.

El Consell Xacobeo, en col·laboració amb l’Associació de Municipis del Camí de Sant Jaume i amb ACIR Compostelle, organitza la Primera Jornada Conjunta Espanya-França per a les celebracions del 20è aniversari i 25è aniversari de les declaracions del Camí de Sant Jaume com a Patrimoni Mundial el 2 de desembre a Saint-Jean-Pied-de-Port (França). Està dirigida als agents francesos i espanyols per tal de reflexionar entorn dels reptes del patrimoni mundial i les perspectives de gestió i de desenvolupament sostenible del Camí de Sant Jaume.

Subir