Columna derecha
Ud está aquí:
  1. Presentació
  2. Anys Sants Xacobeos

Anys Sants Xacobeos

El Consell Xacobeo va tenir, durant els anys xacobeos, un protagonisme singular, tant pel que fa a l'organització de la celebració des del punt de vista cultural, com per la seva competència per a certificar l'adequació als plans i els programes de l'esdeveniment de les despeses realitzades per les empreses col•laboradores, als efectes de l'aplicació de beneficis fiscals.

Els anys sants xacobeos són la millor ocasió per a rememorar amb més èmfasi les rutes mil•lenàries que condueixen a Santiago i, a més, potencien la crida permanent del Camí als pelegrins.Salto de línea L'any xacobeo és aquell en què el 25 de juliol, dia de la festivitat de l'apòstol sant Jaume, cau en diumenge. Això ocorre cada 11, 6, 5, 6 i, de nou, 11 anys. En aquests anys, l'Església atorga la indulgència plenària als pelegrins que fan el Camí.

Amb motiu dels anys sants, el Consell Xacobeo ofereix un programa conjunt d'activitats dirigides a celebrar aquest esdeveniment i a millorar l'acollida a visitants i pelegrins en el Camí de Sant Jaume. Igualment, des del Consell, es gestionen els beneficis fiscals derivats de la declaració com a esdeveniment d'especial interès públic d'aquests anys sants xacobeos.

En aquest apartat es recull informació relativa a les accions dutes a terme en els últims anys xacobeos, celebrats el 2010, 2004 i 1999.

Subir