Pel que respecta als drets que conformen la propietat intel·lectual es distingeixen els drets morals i els drets patrimonial:
Drets morals:Salto de línea Davant els sistemes de tall anglosaxó, la legislació espanyola és clarament defensora dels drets morals, reconeguts per als autors i per als artistes intèrprets o executants. Aquests drets són irrenunciables i inalienables, acompanyen l'autor o l'artista intèrpret o executant durant tota la seva vida i als seus hereus o drethavents a la mort d'aquells. Entre aquests destaca el dret al reconeixement de la condició d'autor de l'obra o del reconeixement del nom de l'artista sobre les seves interpretacions o execucions, i el d'exigir el respecte a la integritat de l'obra o actuació i la no alteració d'aquestes.
Drets de caràcter patrimonial:Salto de línea Cal distingir entre:Salto de línea
Drets relacionats amb l'explotació de l'obra o prestació protegida, que alhora se subdivideixen en drets exclusius i en drets de remuneració:Salto de línea
Els drets exclusius són aquells que permeten al seu titular autoritzar o prohibir els actes d'explotació de la seva obra o prestació protegida per l'usuari, i a exigir d'aquest una retribució a canvi de l'autorització que li concedeixi.
Els drets de remuneració, a diferència dels drets exclusius, no faculten el seu titular a autoritzar o prohibir els actes d'explotació de la seva obra o prestació protegida per l'usuari, encara que si obliguen a aquest al pagament d'una quantitat dinerària pels actes d'explotació que realitzi, quantitat que és determinada, bé per la llei o en el seu defecte per les tarifes generals de les entitats de gestió.
Drets compensatoris, com el dret per còpia privada que compensa els drets de propietat intel·lectual deixats de percebre per raó de les reproduccions de les obres o prestacions protegides per a ús exclusivament privat del copista.