Volver

Presentació

Premis convocats pel Ministeri a través de la SGPLLL

Els premis que convoca i concedeix cada any el Ministeri a través de la Sotsdirecció General de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles tenen com a objectiu estimular la creació literària mitjançant el reconeixement públic de la tasca dels autors les obres dels quals han destacat especialment segons el parer d'un jurat d'experts en cada modalitat. Igualment es reconeix la tasca a favor de la difusió de la cultura de determinades entitats i professionals.

La pluralitat lingüística i la diversitat cultural que caracteritza la societat espanyola, la gran varietat i riquesa de les literatures en castellà, català, gallec, valencià i basc, és fomentada pel Ministeri en totes les manifestacions relacionades amb el llibre. Així es reflecteix en la composició dels jurats, que inclouen un representant de cada una de les institucions que vetllen per les llengües oficials d'Espanya.

Aquests jurats actuen, en qualitat d'experts i de representants institucionals, amb tota independència, rigor i equanimitat, el que contribueix al prestigi dels premis, la funció dels quals és servir d'esperó per als autors joves, contribuir a la consolidació d'autors amb una important obra en marxa i distingir la trajectòria de tota una vida dedicada a la creació en qualsevol de les seves facetes.

Subir