Ud está aquí:
  1. Portada
  2. Activitats
  3. Activitats realitzades
  4. Francisco de Borja, virrei de Catalunya (1539-1543)

Francisco de Borja, virrei de Catalunya (1539-1543)

El 17 de setembre del 2010 s'ha inaugurat a la seu del Palau del Lloctinent l'exposició “Francesc de Borja, virrei de Catalunya (1539-1543)”. Organitzada per l'Ajuntament de Gandia, amb el patrocini de l'Institut de Cultura de Barcelona i la col·laboració del Ministeri de Cultura i la Generalitat de Catalunya la mostra és un recorregut pels quatre anys del virregnat del IV duc de Gandia al Principat, a l'any que es compleix el cinquè centenari del naixement. El lloc no pot ser, a més, més adequat ja que va ser durant la seva lloc tinença quan les corts de Monsó de 1542 van ordenar la construcció del palau que, encara que mai va ser la seva residència, ara l'acull.

La mostra ofereix aportacions documentals de diversos arxius i institucions que reflecteixen la gestió de la seva lloctinença, però també episodis de la seva vida privada.

La visió familiar i nobiliària que ens ofereix de la seva figura la documentació de la Secció Noblesa de l‟Arxiu Històric Nacional, es veu enriquida amb l‟administrativa de l‟Arxiu de la Corona d‟Aragó o l‟Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, ​​la contextual dels mapes i plànols l'Arxiu General de Simancas, la intel·lectual proporcionada pels arxius històrics municipals de València i la pròpia Gandia, o l'espiritual que aporten els objectes procedents del convent de Santa Clara de la ciutat natal del duc.

L'exposició romandrà oberta a la seu del Palau del Lloctinent fins al 16 de gener del 2011.

Del 27 de setembre del 2010 al 16 de gener del 2011Salto de línea

Subir