Ud está aquí:
  1. Portada
  2. Activitats
  3. Activitats realitzades
  4. 64 miniatures per a Miquel Pujol

64 miniatures per a Miquel Pujol

64 Miniaturas para Miquel Pujol

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, presenta, el dimecres 22 d’abril a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, a Barcelona, la exposició 64 miniatures per a Miquel Pujol.

Amb aquesta exposició l’Arxiu de la Corona d’Aragó vol recolzar el seu compromís amb el Segell de Patrimoni Europeu, concedit per la Comissió Europea el passat mes de març, cercant sinergies amb la creativitat contemporània i organitzant exposicions d’obra d’art contemporani.

Les “miniatures” són creacions amb un format de violoncel on la música, les arts plàstiques i la literatura s'uneixen per formar un conjunt harmònic. Miquel Pujol ha escrit trenta-dues partitures on trenta-dos artistes i escriptors han bolcat la seva creativitat. Així mateix, s'exhibeix un facsímil d'una partitura de 15 metres en la qual, a més de figurar la composició musical de Miquel Pujol, participen artistes plàstics tan rellevants com Josep Maria Subirachs, Rafols Casamada, Guinovart o Modest Cuixart.

Miquel Pujol i Grau (Barcelona, 1942), violoncel•lista, compositor, musicòleg, artista, ha desenvolupat noves sonoritats i ha aprofundit a través de la seva obra en la relació entre la música i les arts plàstiques, convertint-se en un artista multidisciplinari. Algunes de les seves principals obres són Al·legories musicals, Gènesis (sobre l'obra de J.M Subirachs), Sobre 10 obres d'Antoni Tàpies, Els 85 colors de Joan Miró, etc. En 1994 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi.

Salto de línea L’acte serà presentat per Arcadi Oliveres, economista i, posteriorment, l’artista i músic Miquel Pujol, oferirà un concert per a violoncel amb peces compostes per ell mateix.

Salto de línea Presentació de l'exposició: 22 d'abril a les 19:30 h en l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Palau del Lloctinent. Carrer Comtes 2 (Barcelona)

Salto de línea Del 22 d'abril al 24 de juny del 2015Salto de línea

Baltasar Porcel - Pujol Grau - Miquel Pujol Pulse para ampliar
Albert Casals - José Corredor-Matheos - Miquel Pujol Pulse para ampliar
Efi Cubero - Arnaldo Marcolini - Miquel Pujol Pulse para ampliar
Miquel Pujol - Miquel Martí i Pol - Miquel Pujol Pulse para ampliar
Subir